Implantatstørrelse – hvor stort er «for stort»?

Pasientene våre bruker mye tid på å vurdere hvilket størrelse på implantatet som passer for dem. Man ønsker å få nok volum, samtidig som implantatene ikke å bli «for store» og dermed få et unaturlig utseende. “Hvor stort er for stort?” Det er et veldig vanskelig spørsmål å svare på, fordi det er ulikt for hver pasient. Mens en størrelse på et implantat kan se normalt ut på en person, kan det se veldig lite fornuftig ut på en annen. Du trenger derfor en konsultasjon med en erfaren estetisk plastikkirurg for å finne svar på dette spørsmålet.

De fleste har sett mennesker de kjenner, eller kjendiser på TV, som har brystimplantater som åpenbart er «for store.» Så hvor stor er for stor, og hva kan du gjøre for å sikre at du får perfekt størrelse på brystimplantater? Svaret avhenger av deg.

Hovedråd: «Hold deg proporsjonal». Grunnen til at «perfekte» bryster ser bra ut er at de er proporsjonale med resten av kroppen. Bredden på brystveggen og skuldrene er et bra sted å starte fordi de vil bære implantatene. Tenk også på livsstilen din; mange kvinner som får for store implantater blir ikke lengre i stand til å glede seg over visse aktiviteter (for eksempel sport og kondisjon) på grunn av størrelsen på brystene. Smerter og skader: En vanlig årsak til brystreduksjonsoperasjoner er smerter i skulder, nakke og rygg fra å måtte bære store bryster – store implantater har samme effekt over tid. Også sagging/nedfall er et annet problem fra store implantater etter brystforstørrelse – sagging krever oftest ytterligere kirurgi for å rette opp.

Ved Sørlandet Privatsykehus vil vi alltid tilby kostnadsfri 3D simulering og mulighet til å «prøve på» fysiske implantater i forskjellige størrelser. Dette lar deg se ulike former for implantater av forskjellig størrelse og derigjennom gi deg et inntrykk av hvordan de vil se ut på deg etter brystforstørrelsen.