Mobile image

Dr. Svein Arthur Jensen

Spesialist i plastikkirurgi

PLASTIKKIRURG / HÅNDKIRURG

Spesialitet

Spesialist i plastikkirurgi

Utdannelse

Legeutdannelse fra NTNU
PhD fra NTNU

Arbeidserfaring

Dr. Jensen var i sin tid den yngste ved NTNU til å avlegge doktorgrad i et klinisk kirurgisk fag og gjorde sin doktograd ved siden av legeutdannelsen. Han har i flere år vært ansvarlig for undervisningen av legestudentene innen plastikkirurgi ved Universitetet i Bergen. Dr. Jensen veileder studenter og PhD kandidater innen plastikkirurgi, øyekirurgi, rekonstruksjoner etter facialispareser, brystkirurgi og kreftmedisin/onkologi og har publisert i internasjonale tidsskrifter innen onkologi/brystkreft, plastikkirurgi, karkirurgi og epidemiologi.

Han har sin utdannelse i plastikkirurgi fra St Olavs Hospital og Haukeland Universitetssjukehus og har vært overlege siden 2010. Han har i sin tid som overlege jobbet mest med brystrekonstruksjoner etter kreft, medfødte brystmisdannelser, samt ervervede ansiktslammelser/facialisparalyser og -pareser. Jensen har innført og videreutviklet avanserte mikrokirurgiske teknikker for ansiktsrekonstruksjoner sammen med leger fra blant annet Mass General/Harvard Medical School og Rigshospitalet i København.

Dr. Jensen har i regi av Helsedirektoratet vært med å utarbeide nasjonale retningslinjer for behandling av malignt melanom/føflekkreft, såkalte «pakkeforløp». Jensen er også ansatt som rådgiver hos nasjonal innkjøper Sykehusinnkjøp og er i dag også medisinsk ansvarlig nemndmedlem i Kulturdepartementet innen feltet sportsmedisin.

Dr. Jensen har utdannelse i kosmetisk kirurgi fra Norge, USA, England og Sverige og har jobbet som innleid spesialist og konsulent for blant annet Dr. Kveims Klinikk, Klinikk Stokkan, Volvat Medisinske Senter, Teres Medical group og ArtClinic.

Han vil hovedsakelig jobbe som kirurg på Sørlandet med kosmetisk ansiktskirurgi, øyelokkskirurgi, nesekirugi og brystkirurgi.

Om plastikkirurgi – «Kroppen vår – for Voksne»

Sammen med kollega og komiker Trond Viggo Torgersen «filosoferer» Jensen i NRK serien «Kroppen Vår» om «plastikkirurgi og sånt». Du kan høre podkasten på NRK.